Processed with VSCO with al3 preset

Før sommerferien havde Designskolen Kolding inviteret til  ’6 Big Questions’ – en ny eventtype bygget op omkring spørgsmål. ’6 Big Questions’ var en aktivitet under det dansk-tyske projekt VekselWirk.

’Vi ville prøve event-formen af,’ fortæller Adam Montando, projektleder på Designskolen. Han var intiativtager til eventformen, som blev udviklet sammen med en mindre gruppe studerende. Ideen var at fokusere 100 % på spørgsmål og på at inddrage publikum. ’Det betød’, siger Adam, ’at gæsterne og de studerende fik lov til at stille alle de spørgsmål, de ville, uden begrænsninger.’

Designskolen havde inviteret to eksperter, Lars Richter og Emilie Møllenbach, som først blev interviewet. Derefter fik publikum lov til at stille 100-vis af spørgsmål, og mange af dem nævnte efterfølgende, at de havde følt sig som ’VIPs’ – at ’6 Big Questions’ havde givet dem eksklusiv adgang til på back-stage vis at hænge ud med eksperterne og føle sig på lige fod med dem.

’I de fleste andre events’, fortæller Adam, ’præsenterer eksperterne deres bedste side, for eksempel det færdige produkt efter års hårdt arbejde. Vores studerende ønskede at lære om de skjulte sider af designeksperternes karrierer og prøve at regne ud, hvordan det ville kunne bruges i forhold til deres egne liv.’

Adam fortæller videre, at med spørgsmåls-formatet fik publikum en unik mulighed for at se sig selv som ligeværdige med eksperterne, at udfordre dem og at undersøge de skjulte historier bag eksperternes liv. Det var også det, der var meningen med eventformen: At få inspiration og hente information på første hånd fra ledende kreative hjerner.

Nogle af de spørgsmål, som Adam og de studerende stillede sig selv i deres arbejde med at finde en ny event-form, var blandt andet, om en eventform som ’6 Big Questions’ ville kunne skubbe nye samtaler og nye samarbejder i gang, om det ville kunne bringe folk sammen på nye måder, og hvorvidt det kunne lade sig gøre at bruge eventformen til at udfolde og dele kreativitet med andre.

Med den store succes, som denne prototype på eventformen fik, er det helt sikkert, at Designskolen prøver det af igen, med nye eksperter, nye studerende og et nyt tvist.

’6 Big Questions’ er delfinansieret af midler fra Den Europæiske Regionalfond.