Entrepreneurial Weekend hjælper kreative iværksættere videre
Business Kolding var vært for Entrepreneurial Weekend i marts 2019. Her er deres opskrift på, hvordan samarbejde på tværs af grænser kan hjælpe kreative iværksættere videre med deres forretning.
I løbet af en weekend fik 10 start-up-hold mulighed for at udvikle deres ideer. Business Kolding satte rammerne for aktiviteterne, og på den sidste dag blev de to bedste ideer udvalgt af en jury bestående af forretningsfolk.
Sådan gjorde vi
Den første dag dannede vi 10 teams, hvert omkring en forretningsidé og med involvering af stiftere af start-up’en og teammedlemmer. Første aktivitet gik ud på at ryste dem sammen (ice-breaker). En workshop hjalp med at opbygge netværk og få deltagerne sporet ind på iværksætter mindset.
Den næste dag tilbød vi vejledning af holdene med mulighed for at bruge SDU Maker Lab til at udvikle prototyper. Både på første og anden dag blev arbejdsområdet holdt åbent indtil midnat for at give holdene så meget tid som muligt til at arbejde.
Tredjedagen begyndte med jurymedlemmerne, der talte med de forskellige hold og gav feedback, før den endelige pitching af deres ideer fandt sted om eftermiddagen. Den endelige pitching var åben for pressen, forretningsfolk og politikere, som fik mulighed for at deltage og lytte til ideerne, netværke og overveje investering. Til den mest skalerbare ide og til ideen med den største socialøkonomiske effekt var der en pris på 25.000 kr., sponsoreret af Fynske Bank og Startup Boost.
Hvad er særligt ved Entrepreneurial Weekend?
Entrepreneurial Weekend satte kreative iværksættere fra Kolding sammen med kreative iværksættere fra andre byer og regioner i Danmark og Tyskland, så der blev skabt samarbejde, inspiration, videndeling og netværk på tværs af grænsen.
FuckUp Night vender bommerter til noget positivt
På FuckUp Night omfavnede vi fejl og lod dem gå med et smil, fortæller Business Kolding. På FuckUp Night kunne publikum lytte til iværksættere, der fortalte om fiaskoer, fejl og bommerter, de havde lavet.
FuckUp Night var en fantastisk mulighed for lære af andres fejl, blive motiveret og skabe netværk. Ideen bag handlede om at vise publikum, at det er okay at lave fejl, og at hver fiasko kan føre til senere succes. Vi ønskede, at publikum skulle have det godt med at begå fejl, fordi det er en del af alles liv, og også, at de aldrig skulle holde op med at prøve, siger Business Kolding. Et andet formål var at give publikum mulighed for at etablere netværk på en uformel måde og i en god og rar atmosfære.
Sådan gjorde vi
Eventet blev delt op i to sektioner med en taler i hver, og med en længere pause imellem. I pausen blev der serveret hjemmelavet mad fra en lokal organisation, der arbejder med frivillige og med nul-madspildsprincipper. Derefter kom den anden taler på scenen. Herefter var der lagt tid ind, så publikum kunne tale med hinanden og med de to iværksættere.
Hvad er særligt ved FuckUp Night?
Med FuckUp Night fik Business Kolding motiveret lokale studerende med iværksætter-mindset til at tage del i Kolding Kommunes erhvervsliv.
FN’s Verdensmål – hvordan kommer man lige i gang?
Business Kolding gjorde brug af Carsten Borchs innovationsmodel ’1925 modellen’, da de i efteråret 2019 holdt en eftermiddagsworkshop om bæredygtig udvikling med særligt fokus på de globale verdensmål og mulige løsninger.
Sådan gjorde vi
På workshoppen lærte deltagerne om 1925-modellen, som Carsten Borch har udviklet. Derefter valgte deltagerne en eller to af verdensmålene at fokusere på og komme med mulige løsninger til. I slutningen af workshoppen var der plads til at dele tanker og ideer, og deltagerne fik mulighed for at videreudvikle på hinandens ideer gennem videndeling.
Hvad er der særligt ved dette event?
Med dette event kunne Business Kolding hjælpe studerende fra Koldings uddannelsesinstitutioner med at forstå vigtigheden af FN’s Verdensmål, og også hvordan de selv kunne arbejde med bæredygtighed og få en mere bæredygtig måde at leve på.
Velkommen til Kolding! – kreativ opstart for nye studerende
’Velkommen til Kolding’ bød nyankomne studerende i Kolding velkommen med informationer og netværk. 15 lokale iværksættere, organisationer og klubber stillede sig til rådighed for de nye studerende . Målet var dobbelt: dels at hjælpe organisationerne og klubberne med at finde nye medlemmer, dels at hjælpe de studerende med at blive integreret i lokalmiljøet og få udvidet deres netværk.
Sådan gjorde vi
Programmet startede med en kort introduktion til Business Kolding og til projektet VekselWirk, som dannede ramme for eventet. Derefter præsenterede en lokal sportsforening et kort parkour-show, og hernæst var der showroom, hvor lokale iværksættere, organisationer og klubber præsenterede sig selv på stande i Pakhusets lounge og spisesal. De studerende kunne møde lokale iværksættere og organisationer direkte og få mere at vide om deres aktiviteter. Nogle steder var der spil og små workshops.
Hvad var det særlige ved ’Velkommen til Kolding’?
Koblingen mellem de nye studerende og de lokale iværksættere og deres organisationer handlede om at udvikle iværksættermiljøet i Kolding.
Brug for at vide mere?
Skriv til Majbritt eller Leendert fra Business Kolding, hvis du gerne vil vide mere og har brug for tips og tricks til at komme i gang selv:
Leendert Bjerg, leebj@businesskolding.dk
Majbritt Lykke Sørensen, mls@businesskolding.dk
Alle events er gennemført med støtte fra projektet VekselWirk, der finansieres med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling under programmet Interreg Danmark-Tyskland.