Innovationsugen gav fra starten deltagerne mulighed for at deltage i et workshop-program, der beskæftiger sig med både designtænkning, Lego Serious Play og 3D-print.

De, der deltog i hele workshop-serien, kunne til slut ikke blot tage en egenkonstrueret, 3D-printet og fjernstyrbar mini-gokart med hjem, men også kreative teknikker og metoder til at strukturere problemer. Samtidig fik de på redskaber til fremover på en ukonventionel måde at kunne løse og udvikle egne idéer til fungerende innovationer.

Deltagere på Innovation Week, som hører under VekselWirk-projektet lærte ikke kun om selve projektet og dets partnerlokaliteter at kende, men fik også kendskab til en række tysk-danske initiativer inden for kultur, arbejde og innovation med partnere fra Lübeck. I processen blev der etableret nye projekter og igennem nye idéer til fremtidige samarbejder blev der udvekslet  kontakter på tværs af den dansk-tyske grænse.

Gennem en intensiv udveksling mellem startups, hvoraf de fleste bruger coworking spaces, der fremmes af VekselWirk på partnerlokaliteterne, blev der indledt nyt samarbejde og kreative coworkere knyttede netværk med innovative idéer på tværs af grænserne mellem lokationerne Kolding, Kiel og Lübeck.

Start-ups med allerede udviklede prototyper eller produkter brugte Innovation Week 2019 som deres showroom og fandt derigennem muligheder for at finde nye projekt- eller samarbejdspartnere. Derudover blev den brede vifte af startup-arrangementer i programregionen for studerende og stiftere præsenteret, med både de respektive arrangører og deltagere, der fortalte om deres personlige oplevelser.

Et videre highlight var en Robo-Roundpen, der inviterede de besøgende og deltagere i startup-messen til at lære mere om de enkelte startups og innovationer ved hjælp af en robot, der kan styres via ens egen smartphone.

Uanset om deltageren var studerende, grundlægger, startup eller institution lyder opfordringen fra de deltagende i år: Kom med os igen næste gang for og bliv inspireret, opdag og realiser de dansk- tysk idéer!