Studerende i Kolding, Kiel, Lübeck og Roskilde har nu mulighed for at søge 5000 d.kr til at styrke deres designprojekt.Projektet kan både tage afsæt i salget af et design-produkt, eller anvende design- strategiske processer. Puljen de studerende søger i hedder Design in Kolding.

”Vi designer livet” er Kolding Kommunes vision. I en mere uddybet form lyder visionen ”sammen designer vi muligheden for et bedre liv gennem entreprenørskab, social udvikling, uddannelse og viden”.

Når der hvert år planlægges og afholdes forskellige tiltag og arrangementer, er de alle skabt ud fra denne fælles vision og et af de tiltag, giver nu flere studerende fra de videregående uddannelsesinstitutioner i Kolding og de byer, der samarbejder i projektet VekselWirk, muligheden for at få 5000 kr. til at styrke deres Designprojekt.
Det overordnede formål for Design puljen på de 5000 kr. er at styrke og etablere grundlaget for at starte egen virksomhed.

Kriterier der skal opfyldes ved ansøgning:
Du skal være studerende i Kolding, Kiel, Lübeck eller Roskilde, som er de byer, der er med i projektet VekselWirk.

Det skal være et designprojekt – hvilket betyder enten et designprodukt og / eller en designproces. Eksempler på designprojekter: prototype udvikling og testning, workshops, foredrag, udstillinger, arrangementer og / eller midlertidige installationer

Projektet skal foregå / starte i Kolding under Design Week Kolding – resten af 2018

Projekterne vil blive offentliggjort offentligt f.eks. via Facebook

Der skal være offentlig adgang til arrangementet.

Ansøgningen skal være Design in Kolding i hænde senest 15. november 2018

Hvorfor er det en god ide med denne pulje?
Flere organisationer og virksomheder er involverede i projektet

”Vi har mange studerende med gode ideer i Kolding, men ofte kan der være lang vej fra tanke til handling især, hvis ideen fra start, kræver en økonomisk satsning fra start. Det er derfor utrolig dejligt, at kunne give en lille hjælp til opstart” siger Amanda Adelborg Hedevang, som til dagligt arbejder med at hjælper de mange entreprenante studerende, fra hhv. Syddansk Universitet, International Business Academy, University College Syd og Designskolen Kolding.

Sidste år havde vi en enorm interesse for Design in Kolding-puljen fra byens studerende. Den store interesse for puljen viser at kommunen har masser af initiativrige unge, som gerne vil være med til skabe et spændende og attraktivt studiemiljø. De designprojekter der ansøgte sidst var alle meget gennemarbejdede – især taget i betragtning af den korte tidsfrist de har havde, til at realisere dem i” siger Malu Møller fra Studieby Kolding.

Projektet er finansieret af et det tysk-danske samarbejde VekselWirk og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Puljen er udviklet i et samarbejde mellem Made in Kolding, Studieby Kolding, Business Kolding, Kolding Kommune og Design Week Kolding.

Ansøg ved kontakt til
Studieby koordinator: Malu Møller på mulm@sdu.dk – 30 20 12 70
Entreprenør konsulent: Amanda Hedevang på amanh@businesskolding.dk – 27 83 88 02