For cirka et år siden åbnede co-working space WeDSGN (“we design”) på Science Campus i Technikzentrum Lübeck (TZL). Omgivet af start-ups, institutter, forskningsinstitutioner, de to Lübeck-universiteter og University Medical Center Schleswig-Holstein (UKSH) har grundlæggere, studerende, FabLabers og telearbejdere arbejdet på deres projekter og idéer lige siden. I alt otte start-ups har etableret sig her, heriblandt Taktildesign GmbH, kineticworks GmbH, EduDocs, sura running, Avodio, Greentegrity GbR, Annika Miersen grafisk design og Jan Lindenberg (en kort profil af coworkerne kan findes på TZL eller Gründerviertel hjemmesiderne.

Men WeDSGN er ikke kun arbejdsplads for start-ups, yngleplads for idéer og netværkssamarbejde – TZL Academy afholder også sine 3D-printværksteder her. Under VekselWirk Innovations Week, der fandt sted i marts i år, var WeDSGN mødested for innovativt design og kreative workshops. Ministerpræsident Daniel Günther fra delstaten Schleswig-Holstein besøgte TZL og blev her overbevist om de mange muligheder og den unikke atmosfære, som WeDSGN har at byde på.

Et vellykket første år ligger bag WeDSGN. Sammen med kolleger, projektdeltagere, FabLab‘er, studerende, start-ups og workshopdeltagere ser vi frem til yderligere succesrige, innovative og kreative og sjove år i WeDSGN!

WeDSGN (“we design”) er det nye coworking space på TECHNIKZENTRUM Lübeck (TZL). På 60 m² er der 6 møblerede arbejdspladser, en lounge og et konferencelokale for medlemmer af FabLab Lübeck og startups. Hvis der er ledige pladser, kan WeDSGN benyttes af studerende på Lübecks universiteter. Som en del af Interreg-projektet VekselWirk udvikles og implementeres innovative ideer i samarbejde med de andre co-working spaces i den tysk-danske grænseregion. Projektet er finansieret af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Kontakt
Nils Eckardt
TECHNIKZENTRUM Lübeck
Maria-Goeppert-Straße 1, 23562 Lübeck
Tlf .: +49 451/3909 972
E-mail: eckardt@tzl.de
Internet: www.tzl.de
Facebook: www.facebook.com/tzl.luebeck