Startups at Innovationswoche 2019I fire dage, fra den 25. til den 28. marts 2019, drejer alt sig om tysk-dansk innovation hos Technikzentrum Lübeck (TZL). Under Interreg-projektet VekselWirk danner teknikcentrum i Lübeck rammen  om både konference, showroom og kreative workshops.

Startup-pitches, workshops om design og kreative teknikker som Lego Serious Play og 3D-print, projektpræsentationer fra innovationshubs i Tyskland og Danmark samt et farverigt rammeprogram gør Innovation Week 2019 til en inspirerende oplevelse hos TZL.

Innovationsugen starter mandag med en gratis workshopserie – WeDSGN Health Camp – om design og kreative teknikker med Rüdiger Bachorski fra Bachorskidesign og en Lego Serious Play Workshop fra IEBD ved Lübeck Universitet. Under mottoet “Fra spørgsmål, til idé, til prototype” skal elever udvikle løsninger til sundhedsspørgsmål i fællesskab.

Tirsdag og onsdag markeres med 3D-print: I en gratis workshop på TZL Academy i Coworking Space får WeDSGN- studerende mulighed for at printe en mini-gokart. Programmet omfatter de grundlæggende elementer i 3D-print-kompatibelt design og drift af 3D-printere. Målet er, at go-kartene til sidst skal kunne  fjernstyres via smartphones.

Onsdag står i start-up´ets  tegn:  Tysk-danske projekter og partnere såsom Maker startups, Lean Landing og NorDigHealth, CCC, Bonebank, MatKult og kultKIT og JUMP og BOOST skal præsenteres på en konference til et interesseret publikum. Efterfølgende er der Get-2-Gether i hyggelig atmosfære hvor projekter kan diskuteres og nye idéer kan få liv.

Som afslutning af Innovationsugen skal startups fra Tyskland og Danmark, samt deltagerne i Health Camp WeDSGN præsentere deres projekter og løsninger om torsdagen i et showroom. Inviterede er: Ideensprint Lübeck, Entrepreneurial Weekend fra Kolding og Prototyping Week fra Kiel. Under en Robo Roundpen – en smartphone-kontrolleret gokart- og RFID-tags – kan besøgende lære mere om de deltagende startups som Uplinked, Taktilesdesign, Kineticworks, ComposTech, 1925 modellen, citynode, FlowTap og keramik-lab.

Projektet finansieres af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Interreg Tyskland-Danmark.

TECHNIKZENTRUM Lübeck (TZL) er et joint venture af Lübeck økonomien til fremme af innovation, videnstransfer og nystartede virksomheder. I dag findes 20 bygninger med i alt ca. 54.000 m² professionelle businesslokaler fordelt på tre steder i Hansestaden. Som et ledsagende One-Stop-Agency for sine lejere og projektpartnere fremmer TZL samarbejde mellem virksomheder (B2B) og universiteter, initierer og ledsager teknologi-transferprojekter og fungerer som en inkubator for nye forretningsidéer. TZL huser også FabLab Lübeck – et åbent højteknologisk værksted med 3D-printere og lasercuttere, hvor grundlæggere og virksomheder nemt og billigt kan udvikle prototyper.

 

 

Kontakt

Nils Eckardt
TEKNISK CENTER
Maria-Goeppert-Straße 1, 23562 Lübeck
Tlf .: +49 451/3909 970
E-mail: eckardt@tzl.de
Internet: www.tzl.de
Facebook: www.facebook.com/tzl.luebeck