Det overordnede tema er den kreative økonomi. De er de kreative ideer, der er med til at fremme virksomheder og processer. Værdiskabelse og konkurrencedygtighed vil hermed styrkes.
Som en del af det dansk-tyske EU-projekt VekselWirk, byder denne Innovations Festival på regionale projekter, iværksættere og veletablerede virksomheder vil præsenter og skabe netværk. Offentligheden inviteres også ind og vil få mulighed for at opleve innovationer, i en aktiv kontekst. Vi skaber et spændende event for både besøgere og aktører, der vil skabe synlighed på regionens udvikling og innovation.

Kiel Region GmbH er ansvarlig for organisationen og gennemførelsen af denne Innovations Festival. Derudover samarbejdes med partnere i Kiel og Lübeck, samt Kolding og Roskilde i Danmark.

Da denne Festival afholdes for første gang, er her mulighed for at bidrage med ideer og indhold. Anscharparken (Kiel Wik) og Videnskabsparken i Kiel, er bestemt som event locations og her vil være både inde og udendørspladser. Entreen fri og der tages ikke gebyr fra udstillere.

Vi vil tilbyde et program for mennesker med enhver alder og der vil være mulighed for at deltage med en bod, workshop, foredrag eller en blanding. Vi ser frem til at møde dig og høre om din idé, projekt eller start up virksomhed, vi kan måske hjælpe dig videre i processen.

Projektet VekselWirk fortsættes indtil 2020. Derfor vil denne Innovations Festival, afholdes i forskellig form i Kiel Regionen, i de næste to år.

Om projektet
Projektet forbinder fem kreative hubs i Kiel, Lübeck, Kolding og Roskilde. VekselWirk er forankret i fire partnerbyer og har en god tilgang til deres innovationskultur. Der er 11 partnere, som bla. er innovation hubs, højskoler, forvaltninger og foreninger.

Lead-partner er Heinrich Böll Stiftung Schleswig-Holstein. Andre projektpartnere er Muthesius Kunsthochschule der ligger i Kiel, Technikzentrum Lübeck Fördergesellschaft mbh, Kieler Wirtschaftsförderungs og Strukturgesellschaft, Business Kolding, Designskolen Kolding og Roskilde Handelsskolen. KielRegion GmbH er ansvarlig for organisationen og gennemførelsen af Innovations Festival. Projektet finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.