Creative Retreat var overskriften på en nylig gennemført 4-dages forløb for 20 kreative iværksættere fra blandt andet Kolding, Kiel og Lübeck. Creative Retreat fandt sted i de naturskønne omgivelser på Houens Odde ved Kolding Fjord.

Deltagerne arbejdede fra morgen til aften med udviklingen af deres koncepter og virksomheder. I løbet af dagen havde de mulighed for at få sparring fra designere og forretningsudviklere, der kiggede forbi.

”Vi gav deltagerne mulighed for at kunne sparre omkring deres koncept med blandt andet forretningsudviklere under opholdet. Men vi ser også en stor værdi ligge i etableringen af relationer og netværk mellem de iværksætterne”, siger erhvervskonsulent Leendert Bjerg fra Business Kolding.

Et synspunkt, der bakkes op af deltageren Line Bakke fra Kolding, der fremhæver, at ”Disse dage har beriget mig og været en kæmpe hjælp til, hvordan jeg kommer videre med min forretning. Glæder mig til fremadrettet at besøge og sparre med mine nye bekendtskaber i både Danmark men også Kiel og Lübeck”

Creative Retreat gav plads til den fordybelse mange iværksættere savner i hverdagen, og ikke mindst den tid, der også mangler til at dyrke det fællesskab der ligger i at være iværksætter.

”Det var helt tydeligt, at nogle af iværksætterne fik taget et par kvantespring på de fire dage og fik sat en retning for deres virksomhed”, siger Aase Højlund Nielsen, Dansk Design Center, der deltog til pitching-delen den sidste dag.

Business Kolding var vært for Creative Retreat, der er udviklet som en del af projektet VekselWirk og som finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Morten Bjørn Hansen, adm. direktør for Business Kolding, siger ”Det var tydeligt både under, men også nu efter, at et format som dette har værdi for både deltagerne men også os som en del af erhvervsfremmesystemet. Nu skal vi evaluere men vil klart arbejde videre med ideen om at afholde et Creative Retreat også i 2021.”

Billeder fra Creative Retreat vedhæftet.

Kontakt Mona Skriver, Business Kolding for yderligere spørgsmål, direkte tlf. 42 33 29 42

moskr@businesskolding.dk