Om VekselWirk

Hvad er VekselWirk

VekselWirk er et EU støttet tysk/dansk grænseprojekt, der understøtter den videre udvikling af kreative industrier ved at arbejde i fem innovative hubs fordelt i byerne Kiel, Lübeck, Kolding og Roskilde.

Projektet sigter efter at synliggøre kreative kompetencer i de mindre regioner ved at opfordre kreative iværksættere -og virksomheder til at skabe nye kontakter gennem tværfaglige og mangfoldige aktiviteter. Det primære formål er at arbejde på tværs af grænsen for at opdyrke potentialet til at tænke innovativt i de forskellige regioner.

VekselWirk er skabt ud fra ideen om, at videndeling er et grundlæggende element i styrkelsen af den regionale udvikling. Ved at skabe et stærkt fokus på at udbyde mangfoldige muligheder for samarbejde, bygger VekselWirk nye broer mellem mennesker og kompetencer.

 

VekselWirks mission og vision

Trods store forventninger til kreative aktørers potentialer er der stadig et stykke vej til, at kreativitet er med til at forme fremtiden.

VekselWirk er et initiativ samlet af dedikerede organisationer nord og syd for den dansk/tyske grænse. Vi tror på, at kreativitet skaber bedre samfund og forretning.

Vi understøtter kreative aktørers mulighed for at realisere deres ideer gennem adgang til innovationshubs, der tilbyder en inspirerende atmosfære, værdifulde netværk og relevante værktøjer. Så kreativitet bliver en værdiskabende faktor for alle!

 

VekselWirk aktiviteter

Der er mange veje ind i den kreative industri, og VekselWirk er garant for ikke at udbyde ”one size fits all”. VekselWirk tilbyder f.eks individuel sparring til deltagerne. Projektet udvides løbende til nye målgrupper samtidig med at nye målrettede aktiviteter opstår.
VekselWirk består af 11 projektpartnere med hver deres ekspertise, kompetencer og færdigheder, derfor kan projektet betjene mange deltagere fra forskellige regioner ved at tilbyde adgang til nye netværk og kanaler.

Er du studerende, iværksætter, offentlig organisation, virksomhed eller blot en privatperson med en kreativ idé, så tilbyder VekselWirk mulighed for at deltage i events, workshops, showrooms, festivaler, netværk samt adgang til kontorfællesskaber og samarbejder. Alt sammen noget, der foregår i de forskellige innovative hubs fordelt i de fire byer og på tværs af den dansk-tyske grænse.

Hvorfor blive en del af VekselWirk?

VekselWirk giver adgang til:

  • Gratis adgang til kontorfællesskaber i de deltagende byer.
  • Showrooms til at vise innovative projekter/services/produkter i de deltagende byer.
  • Viden og know-how
  • Udveksling af erfaring og viden på tværs af grænser.
  • En værktøjskasse udviklet specielt til den kreative industri, hvor man kan tilgå relevante videoklip, forretningsværktøjer, inspiration, ekspertviden og aktuelle emner.
  • En talent database med kreative kompetencer

De kreative Industrier – hvorfor gå op i dem?

Globalt set er den kreative industri en af de vigtigste sektorer for fremtidens økonomi. Mere end nogensinde før er der efterspørgsel på løsninger fra den kreative industri i forhold til bæredygtighed, cirkulær økonomi og designtænkning. For at imødekomme disse nye tendenser adresserer VekselWirk den stigende vigtighed og efterspørgsel af den kreative industri ved at linke fem kreative hubs i byerne Kiel, Lübeck, Kolding og Roskilde.

Hvem kan deltage?

Studerende, iværksættere, virksomheder, den offentlige sektor kan deltage via forskellige projektaktiviteter med deres kreative ide eller tiltag.

Hvordan kan man deltage?

Kontakt din lokale VekselWirk repræsentant i dag og find ud af hvilke muligheder du har for at deltage aktiviteter såsom: netværksmøder, videndeling, showrooms eller workshops.

 

 

Kontakt information

Generelle henvendelser:
Heinrich-Böll-Stiftung Schleswig-Holstein
Franziska Schindler
Heiligendammer Str. 15
D-24106 Kiel
0049 431 90 66 133
schindler@boell-sh.de

Henvendelser omkring kommunikation:
D2i – Design to innovate
Anne Katrine Okholm Skole
Sdr. Havnegade 7
DK-6000 Kolding
0045 24 42 32 62
annekatrine@d2i.dk

Lokale repræsentatenter:

Kiel:
Anschar gGmbH
Sophie Mirpourian
Heiligendammer str. 15
D-24106 Kiel
0049 177 49 20 806
s.mirpourian@anscharcampus.de

Kolding:
Business Kolding
Amanda Adelborg Hedevang
Sdr. Havnegade 7
DK-6000 Kolding
0045 27 83 88 02
amanh@businesskolding.dk

Lübeck:
Technology Center Lübeck
Nils Eckardt
Maria-Goeppert-Straße 1
D-23562 Lübeck
0049 176 417 598 92
eckardt@tzl.de

Roskilde:
Roskilde Handelsskole
Jørgen Sloth
Bakkesvinget 67
DK-4000, Roskilde
0045 27 83 88 02
jsloth@rhs.dk