Heinrich Böll Stiftung Schleswig-Holstein

I projektet VekselWirk overtager HBS-SH den overordnede koordinering som hovedpartner og deltager samtidig i alle arbejdspakker. Dermed deltager den som samarbejdspartner i ledelsen af WP 2 for at imødekomme de forskellige tysk-danske krav til PR. Derudover er den ansvarlig for at integrere aktører fra politik og administration fra de fire deltagende kommuner i udviklingsprocesserne i WP 5 og deltager i indlejring af de innovative projekter i WP 3.

Heinrich Böll-fonden, Schleswig-Holstein (HBS-SH) giver tilbud i politisk uddannelse, primært i Tysklands nordligste delstat. Som en del af det føderalt organiserede fond-netværk handler vi juridisk og organisatorisk uafhængigt. HBS-SH eksisterer siden 1986. Dens navnebror er forfatteren og nobelprisvinderen Heinrich Böll. Han står for en holdning, der også er forpligtet til fonden: forsvar af frihed, moralsk mod, tapper tolerance og værdsættelse af kunst og kultur som selvstændige sfærer af tanker og handlinger.

Vores arbejde, som en selvstændig del af den globale grønne bevægelse, har til formål at bringe vigtige spørgsmål fra fortid, nutid og fremtid til samfundet. Den autentiske repræsentation af forskellige holdninger, dialogen mellem mennesker fra forskellige sociale spektre og “at lære af hinanden” karakteriserer en stor del af vores arrangementer og projekter. Vi ønsker at levendegøre (vivificere) demokratiske processer og give folk mulighed for at blive aktive selv og forme samfund og politik.
I den videre udvikling af den kulturelle og kreative industri ser Heinrich Böll-fonden Slesvig-Holsten mulighed for at sætte vigtige impulser til bæredygtig udvikling. Desuden betragtes denne mangfoldige og livlige industri som en nøgleindustri for innovation, vækst og beskæftigelse. Den giver nøglekompetencer til fremtidens udfordringer.

Heinrich Böll-fonden Slesvig-Holsten (HBS-SH) har længe været aktiv inden for kulturelle og kreative industrier som led i fond-netværket af Heinrich Böll-fonden. I Kiel har den beslutsomt indledt og formet processen i den “kreative by” og er en af de centrale bærere af det kreative centrum “Anscharcampus” i det nordlige Kiel. www.anscharcampus.de

HBS-SH har i øjeblikket over 15 medarbejdere og frilansearbejdere. Den har allerede deltaget i flere EU-projekter, f.eks. i projekterne “Peace of Art-Piece of Art” og “Radius of Art”, “Health and Family Learning” og ”Healthy Regions”, “Co2mmunity” og “FURGY transatlantic” medfinansieret af Creative Europe programmet, Anna Lindh Foundation, EU Health programmet eller INTERREG Baltic Sea Region programmet. Blandt dem har HBS-SH også taget rollen som Lead Partner.

Fakta

Heinrich Böll Stiftung Schleswig-Holstein
Heiligendammer Str. 15
D-24106 Kiel

Tlf +49 (0431) 9066 130
Email info@boell-sh.de

Fakta

Franziska Schindler
Projektleder

Tlf
schindler@boell-sh.de